Zonnepanelen voor bedrijven laten plaatsen

Gepost op: 7 december 2017

Steeds meer mensen laten zonnepanelen bedrijven op hun dak plaatsen of overwegen om dit te gaan doen. De voornaamste reden hiervoor is dat de prijzen van zonnepanelen in de laatste jaren behoorlijk zijn gedaald. Tevens werkt het plaatsten van zonnepanelen bijna aanstekelijk. Als er in een staat of wijk eenmaal iemand zonnepanelen heeft laten plaatsen volgen er vaak, op korte termijn, meer. 

Kosten van zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen worden gekocht of worden gehuurd. De huurperiode is vaak 10 jaar, waarna er nog een klein bedrag betaald moet worden om de zonnepanelen over te nemen. Eerst wordt ingegaan op het kopen van zonnepanelen. Een systeem met 10 zonnepanelen wat een vermogen oplevert van 2.500 Wattpiek, kost rond de € 4.000 inclusief de installatie van het hele systeem. Deze 2.500 Wattpiek is omrekent ongeveer 2.100 KwH. Dit is echter alleen genoeg om een klein huishouden van stroom te voorzien. Het gemiddelde energieverbruik is rond de 3.300 KwH. Om een gemiddeld huishouden volledig door middel van zonnepanelen van energie te voorzien zijn er ongeveer 15 panelen nodig. Het formaat van de meeste zonnepanelen is ongeveer 1,5 m2. Op een gemiddeld dak kunnen tot wel 20 zonnepanelen worden geplaatst. Mocht er te weinig ruimte zijn is het natuurlijk ook mogelijk om minder zonnepanelen te plaatsen en daardoor slechts gedeeltelijk in de energiebehoefte te voorzien. 

Bij het huren van zonnepanelen is alleen het financiële plaatje anders, de opbrengst is -uiteraard- gelijk. Het voordeel van huren is dat er geen grote investering nodig is in het jaar van plaatsten. In plaats daarvan worden de panelen vaak voor 10 jaar gehuurd en daarna overgenomen. Het nadeel hiervan is dat huren uiteindelijk duurder is dan zelf investeren. 

Installatie

Het is verstandig zonnepanelen door bedrijven te laten installeren die hierin gespecialiseerd zijn. Door zonnepanelen door bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn te laten installeren wordt onnodige schade of zelfs een defect aan het systeem voorkomen. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan de professionele installatie van de zonnepanelen. De installatiekosten maken rond de 20% uit van het totaal.

Wat levert het op?

De investering voor het plaatsen van de zonnepanelen is na zo'n 7/8 jaar terugverdiend. Alle stroom die de panelen daarna opwekken is dus gratis! Meteen na het plaatsen zullen de energiekosten dalen. De meeste zonnepanelen gaat 25 jaar mee wat betekend dat de stroom de laatste 17/18 jaar gratis is. Een kleine kanttekening hierbij voor de volledigheid is dat de omvormer die hij het systeem hoort over het algemeen wel 1 keer in deze periode van 25 jaar moet worden vervangen. 

Delen  

Recente artikelen


Categorieën


Archief